Skriv en tekst her

Bornholm - perlen i Østersøen

Bornholm er rent geologisk og geografisk et fantastisk sted. Derfor findes der på øen figentræer, orkideer, og endda forstenede vandmænd.

Bornholm ligger midt i Østersøen. Mellem Bornholm og Rügen er der 88 km, til den polske kyst er der 90 km og til Sydsverige er der omkring 37 km.

Øen er 587,5 kvadratkilometer og 158 km i kystlinje. Den længste vej fra Hammeren i nord til Dueodde i syd er 40 km og fra Rønne i vest til Svaneke i Øst er der omkring 30 km. Øen har de fleste soltimer i Danmark og der er godt kystklima med varme, men ikke for varme somre og om vinteren er det i reglen er mildt.(Og nogle gange MEGET sne!)

I kan tage på nogle fantastiske cykelture på gode cykelveje med mange skilte. I kan holde outdoor-aktiv-ferie: klatre, kite-surfing, mountain-bike, sejle i kajak og fiske. Og I vil finde lange ødestrande med en hel masse drømmesteder, rolige steder hvor der er stille og den oprindelige kraft af naturen. Her er ingen strandkurve og ingen strandpromenader, men i stedet en hel masse ægte natur.

Fordem der kan lide kunst og kultur finder man mange flotte og spændende museer, gallerier og udstillinger. Kunst- og kunsthåndværker-entusiaster finder mange små keramik- og glasbutikker. Og ikke at forglemme en lang række af lokale madproducenter af sennep, lakrids, øl, vin, pasta, pølser, honning og fiskepålæg, bornholmerkiks, chokolade og bolsjer.

I vores hus finder Iet lille bibliotek med bøger, kataloger og kort over øen. Og da vi kender Bornholm ret godt kan vi give jer altid nogle gode tips